Sunday, December 14, 2014

Chocolate Abuelita Monkey Bread










What do I do on my first day of winter break? Bake. I am so relieved to be finished with this semester. I have personal and blog related projects I plan to accomplish during break. And sharing holiday recipes is one of them!
I saw a recipe for monkey bread on The Food Network but I wanted to give it my own little twist. I've been drinking Chocolate Abuelita ever since I can remember. It makes me feel warm inside and brings back childhood memories. I included the Chocolate Abuelita in this monkey bread recipe and it is one of the most beautiful and delicious things I've ever baked. It is also really simple, fast, and perfect for holiday celebrations.
Get the recipe down below.

Chocolate Abuelita Monkey Bread

Ingredients/utensils or equipment:

- 1 1/2 sticks butter, melted

- two 16-ounce tubes refrigerated biscuit dough

- 2 cups sugar

- 1 tablespoon ground cinnamon

- 1/2 tablet of Chocolate Abuelita, zested

- zester

- Bundt pan

Directions: 1) preheat oven to 350 F 2) zest Chocolate Abuelita tablet 3) combine sugar, cinnamon, and zested Chocolate Abuelita until mixed 4) melt butter and brush bundt pan to lightly coat 5) cut biscuit dough into quarters 6) dip biscuit pieces in melted butter, roll them in the sugar mixture and place in the bundt pan 7) cover the bundt pan with foil and bake for 35 minutes 8) remove the foil and bake for 10-15 more minutes 9) with a knife or spatula, loosen the bread from the sides of the pan and flip pan onto a serving plate, ENJOY!
Note: no need to let bread cool, it is best when served hot.

~

¿Qué hago en mi primer día de las vacaciones de invierno? Hornear un pastel. Estoy tan relajada al terminar este semestre. Tengo proyectos personales y proyectos relacionados con mi blog que planeo realizar durante las vacaciones. Y compartir recetas es una de ellas!
Vi una receta para monkey bread en Food Network, pero quería darle mi propio toque. He estado bebiendo Chocolate Abuelita desde que puedo recordar. Me hace sentir cálida en el interior y trae recuerdos de la infancia. Incluí el chocolate Abuelita en esta receta de monkey bread y es una de las cosas más bellas y deliciosas que he horneado. También es muy simple, rápido y perfecto para las celebraciones.
Consigue la receta debajo.

Ingredientes / utensilios:

- 1 1/2 barra de mantequilla, derretida

- Dos tubos de 16 oz masa refrigerada para biscuits

- 2 tazas de azúcar

- 1 cucharada de canela en polvo

- Media tableta de chocolate Abuelita, empolvado

- rallador

- sartén Bundt

Instrucciones: 1) Precalentar el horno a 350 F 2) ralla la tableta chocolate Abuelita 3) combina el azúcar, la canela y chocolate Abuelita hasta que se mezcle 4) Derrita la mantequilla y cubra el interior de el molde Bundt con un poco de la mantequilla 5) Corte la masa de biscuits en cuartos 6) moje piezas de biscuit en la mantequilla derretida, rode en la mezcla de azúcar y ponga en el molde Bundt 7) cubra el molde de bundt con papel aluminio y hornear durante 35 minutos 8) Retire el papel aluminio y hornear durante 10-15 minutos más 9) con un cuchillo o espátula, afloje el pan de los lados de el molde bundt y voltear en un plato de servir, DISFRUTA!
Nota: no es necesario que se enfríe el pan, es mejor cuando se sirve caliente.


xxL


No comments:

Post a Comment